Бойно самбо история, техника и правила

Бойно самбо: история, техника и правила

Думата "самбо" е резултат от съкращението на "самозащита без оръжие" (самостоятелно б-о). Това показва вида на бойни изкуства и самоотбрана на единна система, разработена по време на Съветския съюз. Тя идва от синтеза на няколко вида национални бойни изкуства - като джудо грузински борба. Бойно самбо е форма на борба, в дрехите.







История на бойно самбо

Въпреки това, до определен час премина строги ограничения върху заетостта в бойно самбо, тъй като тя е предназначена за обучение на представители на правозащитни организации. За цивилни, беше забранен и е била класифицирана. Но с течение на времето, това ограничение се надигна и се разделя на бойно самбо и спорта. За неговото популяризиране, редовни упражнения и обучение, системна конкуренция, и тя е включена в общия календар на спортни състезания.

Започвайки от 1972 г., ние започнахме да се организира международна sportmeropriyatiya Самбо. Те започнаха да се включат в повече от 70 страни по целия свят. От 1981 г. насам на Самбо призната олимпийски спорт, макар и не е бил включен в конкурсната програма на всеки от Олимпийските игри. Ето защо, въпреки признаването на МОК, спорта губи популярност и борци се движат в-judokas спортисти. За да обвинявам - несигурен статут.

Техника на борба самбо

Бойно самбо - смесена спорт, който позволява използването на техники от друга арсенал бойни изкуства. особено насочени към самозащита, тъй като тя е била първоначално си белязан. Например, такива техники са приемливи самбо борба като:

  • удари разгледани от ръцете и краката (типичен шок изкуства);
  • задушливи ефекти, дължащи се на улавяне на тялото части и дрехи елементи (последната е характеристика на джудо);
  • класически снимки с превземането на тялото (за класическа и свободна борба);
  • болезнени ефекти върху ставите и ставните връзки (характерни джудо и самбо);
  • хвърля / задържане с изземването на облекло (също характеристика на джудо и самбо).

Отделно от това има и други бойни техники. Например, основният минимум включва много елементи на защита от удари с пръчка и нож - с протегната ръка, както и изземването на китката като инструкция в оръжия акцент - с напускането на траекторията на изстрела и изземването на ръцете от атаки невъоръжен врага - с протегната ръка и изземване на ръцете / краката, за освобождаването на уловените - с струи в строго предварително определени посоки, с натиск върху болезнено място и влияние върху ръката и пръстите се държат за ръце.







В допълнение, в бойно самбо, има редица техники, предназначени за предотвратяване на атаки, извършени след защитна екипировка. В този случай, грайфери примката на базата на усукване и завои на ставите. Сами по себе си, те са безболезнено, но с активното съпротивление на врага му дава много болка заради внезапната му движения.

Като военно оборудване в Самбо-често се използва за следните видове защита:

  • Заснет от студено стомана в гърба;
  • предмишницата потегля от студените страничните рамена;
  • предмишницата потегля от дъното мачете;
  • от ударите студена стомана;
  • чрез щанцоване;
  • освобождаване на челюстите за гърлото;
  • чрез захващане лента китката с огъване в лакътя;
  • от други видове улавяне китките.

Правилник за бойно самбо

  1. Ветерани - 60 и повече години, 55/59, 50/54, 45/49, 40/44 и 35/39 години;
  2. възрастни - 19 и по-възрастни;
  3. юноши и девойки - 19/20 години;
  4. -високата възрастова група - 17-18 години;
  5. средната възрастова група - 15/16 години;
  6. -младата възрастова група - 13/14 години;
  7. Тийнейджъри - 11/12 години.

Предоставя се разрешение за използване техники подаване, задържане и хвърля краката и ръцете си. Хвърля се разрешава да извършват с помощта на тялото, краката и ръцете. В момента на задържането на атлета избутва противника с всяка част от тялото и да го държи в това положение в продължение на 20 секунди. Ако противник хвърлей са взети обратно и самбо остава в багажник и извършва болезнено рецепция, победа той може да се брои предварително чрез присвояване на 12 точки.

Освен това, точките за бойно самбо се присъждат за 20-секунден държи врага, без да пада настрани хвърлят, да я вкара обратно към спад нападателя - 4 точки; 10-секундно задържане, за хвърляне на противника на таза, корема, раменете, гръдния кош, без да падне за хвърляне на страната с падането на нападателя - 2 точки; за хвърляне в таза, корема, горната част на ръката или на гърдите с едновременен спад в - 1 точка.

Подаване ход в бойно самбо, наречен технически въздействие в борбата в състояние лъжата. което принуждава противника да се предаде. Това позволява провеждането на борба със злоупотребите, възли и лостове на краката и ръцете на противника. Всеки боеве борци не повече от 3-5 минути трае.

Днешните правила за бойно самбо осигуряват всеки състезател защитна превръзка в районите на слабините / гръден кош (в зависимост от пола): мивка или топене на неметална - за мъже и бански комплекс от затворен тип сутиен - за жени. Също така от значение борбата, шорти, колан и spetskurtki сини или червени тонове. Последно извършва от х / памучна тъкан ръкав с дължина удължаване на ръцете и ширина от не по-малко от 10 см. Подови настилки якета средна дължина - 15 см под линията на колана.

Бойно самбо история, техника и правила

BobrMudr.ru - Най-добър форум за психология