Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самбисти бяха избрани за най-добри спортисти на ЦСКА за 2014 година

Борис Борисов
Снимка: БГНЕС

Световният шампион по самбо Борис Борисов е спортист номер 1 на обединен спортен клуб ЦСКА за 2014 година, а световната вицешампионка и европейска вицешампионка по самбо Мария Оряшкова е съотвено най-добрта спортистка на обединения спортен клуб ЦСКА за миналата година.

Най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2014 година - мъже, е футболният отбор на ПФК ЦСКА. Най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2014 година - жени, е волейболният отбор на ЦСКА. Треньор номер 1 на ОСК ЦСКА за миналата година е Михаил Таков /бокс/.

Наградите бяха връчени тази вечер на пищна церемония в Централния военен клуб, организирана от председателя на ОСК ЦСКА Георги Калчев - бивш европейски шампион и бивш световен вицешампион по борба. Столичният кмет Йорданка Фандъкова приветства наградените и каза, че се гордее с успехите на спортистите на ЦСКА, прославили България.

Председателят на обединен спортен клуб "Левски", инж. Стоян Хранов в своето приветствие подчерта, че една от най-важните задачи в момента е да се запази историята на двата велики клуба - ЦСКА и "Левски".

Приветствие поднесе и легендарният бивш старши треньор на българския национален отбор по вдигане на тежести Иван Абаджиев. Награди получиха и много от най-младите спортисти - бъдещето на ЦСКА и на българския спорт.

Сред многобройните гости в Централния военен клуб имаше много от най-големите имена на българския спорт като двукратния олимпийски шампион по класическа борба от Токио-64 и Мексико-68
Боян Радев - спортист номер 1 на Левски за 20-ти век, олимпийската шампионка по гребане от Монреал-76 Здравка Йорданова и др.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени