Предстоящото номер едно ММА събитие за това лято - TWINS MMA 5 продължава да предлага доста любопитни сблъсъци за гала вечерта, която ще се проведе на 13-и май, в столичната зала „Христо Ботев".

Както Topsport.bg вече ви съобщи на професионалния ринг, след проведен лагер в САЩ, ще се завърне многократният шампион по смесени бойни изкуства и трикратен първенец на планетата по бойно самбо - Росен Димитров.

Специално за медията ни организаторите на състезанието разкриха и кой ще дръзне да се изправи срещу Близнака в основния мач от програмата на TWINS MMA 5!

Ето и подробностите за двамата бойци:

Росен Димитров vs Фелипе Ел Негро (категория до 77 кг)

Росен Димитров се завърна от подготвителен лагер в САЩ. Българският боец е трикратен световен шампион по бойно самбо. Европейски шампион по бойно самбо и ръкопашен бой. Многократен първенец на България по джудо и самбо. Шампион по бразилско жиу жицу. Треньор на националния отбор по бойно самбо. Има 21 победи на професионалния ММА-ринг. Участник в редица международни мачове и гали в едни от най-силните вериги в Европа. След подготовката си с някои от най-добрите бойци в САЩ, Росен смята, че тактически е станал по-зрял и това ще му донесе победа в настоящия сблъсък.

Срещу него е участникът в олимпийския отбор по бокс на Испания - Фелипе Ел Негро, Фелипе е първенец на Испания по бокс, носител е на черен колан по бразилско жиу жицу и член на ММА-отбора на световноизвестния Фабрицио Вердум. На профи-бокс ринга има 16 победи. Фелипе Ел Негро чака договор с UFC и за него участието му в ТWINS MMA 5 е крачка към този договор. В ММА има 11 победи и само една загуба със съдийско решение. Знае кой е Росен Димитров, изгледал е всичките му мачове и твърди, че знае как да го победи. Среща с такъв именит противник е голямо предизвикателство за Фелипе и той с радост прие поканата за участие на българска земя.

Потвърдените срещи от програмата на TWINS MMA 5 до момента:

- Тони Маркулев срещу Виделин Видев (категория до 84 кг)

- Нурал Назмиев „Маджара" срещу Симеон Димитров (до 93кг)

- Михаил Николов срещу Валентин Бенишев (до 70кг)

- Никола Дипчиков срещу Христо Гогов (до 93кг)

- Бранко Бабанчев срещу Христо Дойчев (до 77кг) - Радослав Карашев vs Светлозар Савов (до 84 кг)

По традиция Topsport.bg ще ви информира както за всичко ново около състезанието, така и за всяка следваща двойка съперници, която организаторите потвърдят.