Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 14:07 4 431 0

МФВС награди медалистите от световните първенства по самбо и кик бокс

  • мфвс-
  • свилен нейков-
  • шампиони-
  • медалисти-
  • самбо-
  • кик бокс
МФВС награди медалистите от световните първенства по самбо и кик бокс - 1
Министър Нейков лично награди призьорите ©БГНЕС

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди с почетни плакети шампионите и медалистите от световните първенства по самбо във Вилнюс (Литва) и по кик бокс в Скопие (Македония) и техните треньори, предаде репортер на БГНЕС.

Самбистите и щабовете им ще получат от МФВС общо 90 000 лева - 62 000 лева за състезателите и 28 000 лева за техните треньори и техническите лица. 56 400 лева ще бъде премията за призьорите в кик бокса. 38 000 лева ще си разделят състезателите, а треньорите и техническите лица – 18 400 лева.

"Това, че имаме световни шампиони и медалисти във вашите спортове и толкова успешно класиране като цяло е един престиж за България, което доказва упоритата работа на вас, състезателите, на вашите треньори, както и добрата организационна дейност на федерациите в лицето на техните председатели, поздрави министър Свилен Нейков участниците в церемонията. – Имаме добре свършена работа, затова към тази морална награда ще има и материална. Пожелавам ви да сте здрави и да се пазите от травми! Честито още веднъж, наистина добре свършена работа, от която ние можем само да се гордеем."

Почетни плакети на Министерството на физическото възпитание и спорта получиха световната шампионка по спортно самбо Калина Стефанова, носителите на златни медали в бойното самбо Марко Косев, Росен Димитров – Близнака и Мартин Маринков. Отличия получиха още сребърният медалист в спортното самбо Борис Борисов, бронзовите медалисти по спортно самбо Ивелина Илиева, Мария Оряшкова, Мирослав Дебрелиев, Мартин Иванов, Иван Илиев и Камен Георгиев (бойно самбо), както и старши треньорите на националните отбори Румен Димитров и Васил Соколов.

Страната ни е втора сила в света след Русия в бойното самбо. С отличното си представяне нашите национали наредиха България на осмо място в крайното класиране на проведеното през октомври в Скопие Световно първенство по кик бокс. За това постижение министър Нейков връчи почетни плакети на Владимир Вълев, завоювал световна титла в най-тежкия стил К-1; на перспективния ни млад състезател Емануил Димитров, спечелил първата световна титла за България в стиловете, практикувани на татами – лайт контакт; на сребърния медалист в стил К-1 Йордан Янков; на Николай Атанасов и Иван Неделчев – носители на бронзови медали в същия стил.

С отличия от МФВС са също бронзовата медалистка Деница Колева, която направи успешен дебют в татами стиловете – киклайт; носителката на бронз Галина Гюмлийска в стил киклайт контакт, както и треньорът Йордан Дичев, допринесъл за категоричния успех на българския национален отбор на Световното първенство в Скопие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА